forex trading logo

Eυχαριστίες προς...

Home Σχολικός Πολιτισμός "Παίδες εν Τάξει"
"Παίδες εν Τάξει" PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2012 16:18

Η εφημερίδα του Γυμνασίου ? Λυκείου Σκύρου

«Παίδες εν Τάξει»

 

 

 

  Η εφημερίδα του Γυμνασίου ?Λυκείου Σκύρου «Παίδες εν Τάξει» εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2000 και συνέχισε να εκδίδεται ανελλιπώς μέχρι και τον Ιούνιο του 2007. Η συντακτική της ομάδα συγκροτήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, οι οποίοι ασχολούνταν με ποικίλα θέματα εστιάζοντας περισσότερο στη σχολική ζωή,. στον πολιτισμό, στην παράδοση και την ιστορία του νησιού στο περιβάλλον αλλά και σε γεγονότα της επικαιρότητας, τοπικά  ή παγκόσμια.

  Πρωταρχικός στόχος της εφημερίδας από το ξεκίνημά της ήταν η έκφραση των απόψεων των μαθητών και η προβολή των προβληματισμών τους, η ανάπτυξη της κριτικής τους ικανότητας, η επαφή τους με τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, η γνωριμία τους με τον τόπο, την κοινωνία , την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποδείχτηκε όμως στην πορεία πως εξίσου σημαντικό όφελος ήταν η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και η συνεργασία που αναπτύχθηκε μέσα από την ομαδική προσπάθεια για έναν κοινό στόχο.

   Στο χρονικό διάστημα που εκδίδεται η εφημερίδα, συνεργάστηκαν μ? αυτήν ? είτε στο συντονισμό της ομάδας είτε στην επιμέλεια των κειμένων- οι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά): Βογιατζής Ιωάννης, Καραδήμου Παρασκευή, Κρητικός Χρήστος, Ματσάγκα Ελένη και Παπαχαραλάμπους Αναστασία.

  Η εφημερίδα «Παίδες εν Τάξει» είχε μεγάλη ανταπόκριση στο σκυριανό λαό και έχει αποσπάσει κατά καιρούς ευμενή σχόλια από τον τοπικό Τύπο. Μάλιστα τοπικές εφημερίδες «Σκυριανά νέα» και «Μποφώρ Σκύρου» έχουν αναδημοσιεύσει άρθρα της.

  Η εφημερίδα μας συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα «Για έναν πολιτισμό ειρήνης και μη βίας» της έδρας της Ουνέσκο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2004 βραβεύτηκε με τον 2ο Έπαινο στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου του ιδρύματος Μπότση.

 

 

 

 

 

Μας επισκέφθηκαν...

Free track counters

Lovely Counter




Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: movie stars web hosting reseller Valid XHTML and CSS.